ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΕΞΩΣΕΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

 Ενα ξερό""  ΟΧΙ""άκουσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης.

 Συγκεκριμένα ο  υπουργός Οικονομικών  Χρ.Σταϊκούρας δεν δέχθηκε το "πάγωμα” των εξώσεων έως το τέλος του έτους και για την παράταση μείωσης των ενοικίων που του πρότειναν οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης.

 

Ο κ. Γιάννης Λιάρος, διευθυντής της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) παραδέχεται ότι η κρατική στήριξη στην εστίαση ήταν σημαντική από το ξέσπασμα της κρίσης, όμως όπως σημειώνει, δεν υπάρχει δίκτυ προστασίας προσαρμογής και μεταβατικό πακέτο μέτρων τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν επιχειρήσεις που συνεχίζουν να είναι κλειστές με κρατική εντολή -αυτές που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους- και η αγορά υπολειτουργεί.  

Επίσης στο αίτημα τους για μείωση του ΦΠΑ επίσης ο υπουργός ήταν αρνητικός .Ήδη φαίνεται ορατό το ενδεχόμενο επιστροφής του ΦΠΑ στο 24 % από 13% που είναι σήμερα.


Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων απέστειλε χθες Τετάρτη επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  και στου; αρμόδιους φορείς ότι ενώ "επανέρχονται μέτρα περιοριστικά πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση ολόκληρου του κλάδου (μέχρι 15/7 με κρατική εντολή δεν λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι, περίπου το 22% του κλάδου) ταυτόχρονα η πολιτεία αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης”.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια, σημειώνει ότι σταματά η απαλλαγή ενοικίου, τη στιγμή που επιχειρήσεις εστίασης παραμένουν κλειστές (εσωτερικοί χώροι) με κρατική εντολή μέχρι 15/7/21 και οι λειτουργούσες με περιορισμούς του 50% της δυναμικότητάς τους. Για τον λόγο αυτό ζητά την άμεση επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και του μειωμένου κατά 40% ενοικίου μέχρι το τέλος του 2021. Για τον ΦΠΑ, σημειώνει πως η μείωση του παραμένει με προσωρινό μέτρο στο 13% μέχρι 31 Οκτωβρίου και ζητά τη μονιμοποίηση του.

Αναφορικά με τον διαχωρισμό των χώρων εστίασης αυτό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα επιφέρει αύξηση του κόστους λειτουργίας με την ανάγκη κάλυψης της υποδοχής στο σύνολο των επιχειρήσεων που διαθέτουν κλειστούς χώρους, από 1.000-3.000 ευρώ. Επίσης ζητά την κάλυψη τουλάχιστον του 50% του μη μισθολογικού κόστους για τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού, που λόγω των περιοριστικών μέτρων (πχ δυναμικότητα) καθώς όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία δεν έχει αντικείμενο εργασίας και κινδυνεύει με καταγγελία της σύμβασης εργασίας. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.