ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ

 


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ 

Για ακινητοποίηση των συρμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού (Γραμμές 1, 2 και 3) την Τετάρτη, από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, προειδοποιούν οι ηλεκτροδηγοί, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ για στάσεις από αύριο έχουν προειδοποιήσει και οι οδηγοί των λεωφορείων.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλει τη διοίκηση για την οργάνωση των δρομολογίων της Γραμμής 3, που «δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους». Αναφέρεται στις συνθήκες εργασίας, τονίζοντας πως αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια, με συρμούς στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα, πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Όπως επισημαίνουν, αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα, «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα 'επιβράβευσης' των ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο, που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό».

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη, περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη» αναφέρουν σκωπτικά οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, το σωματείο στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι, παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο, που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει του καλοκαιριού, στους 40χρονους γερασμένους συρμούς της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (π.χ. καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί οι οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».  
 
Σημειώνεται πως και οι οδηγοί των λεωφορείων, έχουν προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα, πως από αύριο έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα προβαίνουν καθημερινά σε 5ωρες στάσεις εργασίας, μεταξύ 12:00-17:00, εάν η ΟΣΥ εξακολουθήσει να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα, στο οποίο κανονίζονται διακεκομμένος βάρδιες για τους οδηγούς

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.