Μεγάλη πυρκαγιά σε φυσικό πάρκο της Καταλονίας


Πυρκαγιά κατέκαψε τουλάχιστον 4.000 στρέμματα φυσικού πάρκου στις ακτές της Καταλονίας, κοντά στα σύνορα Ισπανίας - Γαλλίας, όπου 350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική.

Η φωτιά, της οποίας η «περίμετρος παραμένει ασταθής» και ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κοινότητα Λγανσά, 20 χλμ. από τα γαλλικά σύνορα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η φωτιά πλήττει τις δασικές περιοχές πολλών κοινοτήτων του φυσικού πάρκου Καπ ντε Κρέους, ενός πολύ τουριστικού μεσογειακού θύλακα της Ιβηρικής Χερσονήσου

Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τα φαινόμενα από την αμέλεια ενός αυτοκινητιστή που έριξε ένα αποτσίγαρο, «κάτι το οποίο είναι σκανδαλώδες», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Τζοάν Ιγκνάσι Ελένα, μετά τη συνάντησή του με την περιφερειακή διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Περνάμε ένα πολύ περίπλοκο καλοκαίρι με ένα κλίμα που ευνοεί τις πυρκαγιές», πρόσθεσε ο Ελένα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, διευκρινίζοντας ότι γαλλικές ομάδες διάσωσης κλήθηκαν για βοήθεια.

Περισσότεροι από 200 Καταλανοί πυροσβέστες προσπαθούν επί του παρόντος να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με την αεροπορική υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Ανάμεσα στους 350 που απομακρύνθηκαν από την περιοχή είναι και 100 παραθεριστές που διέμεναν σε τοπικό κάμπινγκ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.