Άμεση αντίδραση Τουρκοπυπρίων στα σχέδια Ερντογάν!!ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ""ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ""""!



Οι πραγματικοί Τουρκοκύπριοι και όχι οι έποικοι αντέδρασαν πολύ έντονα στις εξαγγελίες Ερντογάν για μοιρασμα των οικοπέδων στα Βαρώσια, στο άνοιγμα της Αμμοχώστου και στην πρόθεση του για μια επιβολή ""δημοκραρτίας αλά τούρκα"" στα κατεχόμενα
Ήδη  πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς  καλούσαν τον Ερντογάν «μείνε στη χώρα σου» και να μην επισκεφθεί τα κατεχόμενα

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επισκέφθηκε τα κατεχόμενα προκειμένου να στηρίξει τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, καθώς και ότι σχεδιάζει τον πλήρη πολιτικό έλεγχο της περιοχής, καθιερώνοντας υπέρ του Τατάρ «προεδρικό σύστημα» ... αλά τούρκα.
Δήλωσε εμφατικά ότι
επίσκεψη Ερντογάν και οι εξαγγελίες του προετοιμάζουν το έδαφος για τη μετάβαση τους στο «προεδρικό σύστημα».
Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Χαρμαντζί άφησε σκληρές αιχμές για την επιβολή Τατάρ στο προεδρικό αξίωμα απο τον Ερντογάν για να προωθήσει τις επιδιώξεις του

Δεν είναι τυχαίο ότι η
βρετανική εφημερίδα, Guardian, αναφέρει σε δημοσίευμα της για τον Τατάρ και την εκλογή του ότι πρόσφατη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε μετά από μήνες ερευνών δικηγόρων, ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και ερευνητών κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η ψήφος στρεβλώθηκε με παρατυπίες, μεταξύ άλλων με δωροδοκία ψηφοφόρων και απειλές κατά του Ακιντζί.

Οπως ανέφερε η Τουρκοκύπρια δικηγόρος και εκ των συντακτών της έκθεσης, Mine Atli, γράφει ο Guardian, «οι εκλογές δόθηκαν στον στο πιάτο. Η τουρκική πρεσβεία στη βόρεια Λευκωσία μετατράπηκε σε κέντρο προεκλογικής εκστρατείας. Ο Τατάρ είναι απλά ένα πιόνι της κυβέρνησης Ερντογάν. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτού του νησιού, όχι αυτοί. Εμείς θα αποφασίσουμε το μέλλον του».

Επίσης τις εξαγγελίες του Ερντογάν στο μοίρασμα των οικοπέδων επέκριναν κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς των Τουρκοκυπ΄ριων όπως
η Ενωση Αρχιτεκτόνων.

Οπως γράφει η Yeni Düzen, η Τουρκοκυπριακή Ενωση Επιμελητηρίων Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων αντέδρασε έντονα. Ο πρόεδρός της, Σεράν Αϊσάλ, παρατήρησε ότι η εξαγγελία Ερντογαν θα υλοποιηθεί από την Τουρκική Δημοκρατία και τόνισε πως η κατασκευή αυτών των κτιρίων δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις ανάγκες των ανθρώπων.

Είπε ακόμα πως από τις δηλώσεις Ερντογάν συνάγεται το συμπέρασμα ότι «αυτοί που έχουν την εξουσία στην ΤΔΒΚ (σ.σ. κατεχόμενα) δεν είναι ούτε ιδιοκτήτες, ούτε εκπροσωπούν τον λαό και ούτε αποτελούν μέρος των διαδικασιών, έστω και συμβολικά».


Οπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, για τους Τουρκοκύπριους που υποστηρίζουν την επανένωση του νησιού υπό μια Ομοσπονδία και που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαδηλώσεις κατά του υφέρποντος εξισλαμισμού, ο γλυκομίλητος Τατάρ αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη.

Πολλοί έχουν κάνει αίτηση για διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν φύγει, αφήνοντας τον βορρά στους συντηρητικούς εποίκους από την Ανατολία.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα, συνεχίζει ο Guardian, έχει δεχτεί κριτική. «Θα χρησιμοποιήσει την Κύπρο όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ τα Φόκλαντς», λέει η Mine Atli, η οποία μεγάλωσε στη Βρετανία. Ουσιαστικά, δηλαδή, ως αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας και αποικία της.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.,,


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.