Κίνα: Ο πόλεμος με το bitcoin έφτασε σε νέο επίπεδο


Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι ζήτησε το κλείσιμο μιας εταιρείας που «υποψιάστηκε ότι παρέχει υπηρεσίες λογισμικού για συναλλαγές εικονικού νομίσματος». Η δήλωση, που εκδόθηκε από το γραφείο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας του Πεκίνου, προειδοποίησε επίσης τα ιδρύματα να μην παρέχουν άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επιχειρηματικών χώρων ή μάρκετινγκ.

Το χτύπημα ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι κάτι νέο στη χώρα.

Το 2013, η Κίνα διέταξε τρίτους παρόχους πληρωμών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το bitcoin. Οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν τις πωλήσεις το 2017 και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στοχεύουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2019.

Αλλά συνήθως, κάθε φορά που το Πεκίνο επιτίθεται στη βιομηχανία των ψηφιακών νομισμάτων, αναγκάζεται στη συνέχεια να μαλακώσει τη στάση του. Αυτή τη φορά, ωστόσο, φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Τον Μάιο, η Κίνα απαγόρευσε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα. Τον Ιούνιο, έγιναν μαζικές συλλήψεις στην Κίνα ατόμων που χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα με κακόβουλους τρόπους. Τον ίδιο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές αύξησαν την πίεση στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις πληρωμών να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και το Weibo, το Twitter της Κίνας, ανέστειλε λογαριασμούς που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.