Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις


Με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο από 1,9% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στο 2%.

Ο δομικός δείκτης καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, διατηρήθηκε σταθερός στο 0,9%

Η ενέργεια εμφάνισε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον Ιούλιο (14,1% σε σύγκριση με 12,6% τον Ιούνιο) και ακολούθησαν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (1,6% σε σύγκριση με 0,5% τον Ιούνιο), υπηρεσίες (0,9% σε σύγκριση με 0,7% τον Ιούνιο) και βιομηχανικά αγαθά εκτός της ενέργειας (0,7% σε σύγκριση με 1,2% τον Ιούνιο).

Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει αυξημένος τους επόμενους μήνες, όπως σημείωσε και η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Όπως ανέφερε, τους επόμενους μήνες μπορεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί «σε επίπεδο μετρίως υψηλότερο από τον στόχο».

Ο πληθωρισμός έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να συνεχίσει να ενισχύεται πριν υποχωρήσει το επόμενο έτος, σημείωσε η Λαγκάρντ. «Ωστόσο οι προοπτικές του πληθωρισμού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο παραμένουν υποτονικές» πρόσθεσε.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.