Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα!!Το Λιμενικό απεγκλώβησε πάνω από 100 άτομα!

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα!Δύσκολη η νύχτα!

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι οι επόμενες ώρες είναι «ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν».

Πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών. Είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων όσων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης το Λιμενικό

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.


Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

«Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο κινητοποιήσαμε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή ένα φέρι – μποτ της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων» προσθέτοντας ότι «το Λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή».

Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.