Το Ισραήλ δίνει ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων Pfizer που λήγουν σύντομα στην ΠαλαιστίνηΤο Ισραήλ θα προσφέρει στην Παλαιστινιακή Αρχή ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων της Pfizer κατά της covid-19, τα οποία θα λήξουν σύντομα, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση.
 
«Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή και θα προσφέρει 1 με 1,4 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer τα οποία θα λήξουν σύντομα και σε αντάλλαγμα θα λάβει τις δόσεις που η εταιρεία θα έστελνε στην Παλαιστινιακή Αρχή», οι οποίες θα έφταναν αργότερα μέσα στο έτος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα υπουργεία Άμυνας και Υγείας του Ισραήλ.
 
Τα εμβόλια αυτά της Pfizer/BioNTech «θα λήξουν σύντομα», πρόσθετε η κοινή ανακοίνωση, ενώ εξηγούσε ότι η μεταφορά τους στην Παλαιστινιακή Αρχή εγκρίθηκε «με δεδομένο ότι τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του».
 
Πηγή από το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακή Αρχής επιβεβαίωσε τη συμφωνία.
 
Το Ισραήλ, που έχει διεξαγάγει μια από τις πιο αποτελεσματικές εκστρατείες ανοσοποίησης του πληθυσμού του κατά της covid-19, έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν φρόντισε ώστε να διασφαλίσει πως και οι Παλαιστίνιοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Περίπου το 55% των Ισραηλινών που μπορούν να εμβολιαστούν έχουν λάβει δύο δόσεις.
 
Περίπου το 30% των Παλαιστίνιων που μπορούν να εμβολιαστούν έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
ΑΠΕΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.