Αποζημιώσεις πολέμου ζητά η Αλβανία για να έρθει στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες!


Η Αλβανία και μάλιστα υπό την ηγεσία του  Έντι Ράμα συμφώνησε τόσο απλά σε μια νομότυπη διαδικασία η οποία σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα δικαίωνε τις ελληνικές θέσεις.

Όμως δεν συμφώνησε  έτσι... Ζητά ανταλλάγματα. 

Είναι γεγονός ότι ο Έντι Ράμα, ο οποίος έθεσε ζήτημα αποζημίωσης περιουσιών που χάθηκαν ή καταστράφηκαν κατά τον πόλεμο, δεν τόλμησε να μιλήσει για τις περιουσίες των Τσάμηδων. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε επ’ ουδενί περίπτωση να γίνει δεκτό από την Ελλάδα. Ζήτησε ως αντάλλαγμα για να υπογράψει το συνυποσχετικό που είναι απαραίτητο για την Χάγη, την αποζημίωση για περιουσίες που τελούσαν υπό μεσεγγύηση από τον καιρό του πολέμου.

 Ο Έντι Ράμα την ίδια απαίτηση  είχε θέσει και κατά το παρελθόν προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Τότε, την κατάσταση «έσωσε» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξήγησε στην κυβέρνηση της εποχής, αφ’ ενός ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου -οπότε μπορεί να αποκτούσαν εφαλτήριο και οι Τσάμηδες για τις δικές του διεκδικήσεις- ενώ και τα χρήματα που θα απαιτούνταν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Κάποιοι μιλούν για  δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ. Και το χειρότερο είναι ότι «παράθυρα» στην απαίτηση αυτή έχει ανοίξει μια, μάλλον κακοδιατυπωμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, για ποιον λόγο η Κυβέρνηση έσπευσε να μιλήσει για συμφωνία με την Αλβανία και συνυποσχετικό για την Χάγη;
Κάνει και με την Αλβανία μυστική διπλωματία ο Πρωθυπουργός; Κι αν ναι γιατί;
Και για ποιον λόγο, τίποτε από αυτά δεν έγινε δημοσίως γνωστό;

Η Αλβανία ποτέ δεν έδειξε καλή πίστη προς την Ελλάδα όπως και καμία άλλη χώρα άλλωστε... Η Αλβανία, τολμά να ζητά αποζημιώσεις, εμείς για τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου πότε θα ζητήσουμε; Όχι απαραίτητα χρήματα, αλλά την ίση και δίκαιη μεταχείριση τους και να πάψει η δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ...

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.