Εκτός λειτουργίας ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ στο ΙράνΟ πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ στο νότιο Ιράν τέθηκε σήμερα εκτός λειτουργίας «για μερικές ημέρες» έπειτα από τεχνική «βλάβη», ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα η ιρανική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

«Έπειτα από τεχνική βλάβη στον σταθμό Μπουσέρ,  αυτός τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας και αποκόπηκε από το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης», επεσήμανε η Υπηρεσία σε σύντομη ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την εθνική εταιρεία διανομής ηλεκτρικού, στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ πραγματοποιούνταν εργασίες «επισκευής» αδιευκρίνιστης φύση, οι οποίες ενδέχεται να διαρκέσουν ως το τέλος της εβδομάδας, κάτι που για το Ιράν σημαίνει την Παρασκευή.

Η εταιρεία ζήτησε από τους Ιρανούς να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το δίκτυο σε μια περίοδο που στη χώρα καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

Τον Μάιο γίνονταν στην Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές στην ηλεκτροδότηση, τις οποίες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποδώσει στη μεγάληξηρασία που έπληξε την παραγωγή των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της χώρας και στη μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τις ενεργοβόρες δραστηριότητες της αλίευσης κρυπτονομισμάτων.

Στα τέλη Μαΐου ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί είχε απαγορεύσει την αλίευση κρυπτονομισμάτων ως το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ, που διαθέτει αντιδραστήρα 1.000 MW, κατασκευάστηκε από τη Ρωσία και τέθηκε σε λειτουργία το 2013.

Η Μπουσέρ είναι ένα λιμάνι στον Κόλπο, κοντά στις πρωτεύουσες πολλών αραβικών μοναρχιών και σε μια περιοχή όπου σημειώνονται συχνά σεισμοί.

Οι γειτονικές χώρες του Ιράν έχουν εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες τους για την αξιοπιστία του πυρηνικού αυτού σταθμού και έχουν κάνει λόγο για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

Τον Απρίλιο στην επαρχία Μπουσέρ σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι.

Ωστόσο η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων του πυρηνικού σταθμού είχε διαβεβαιώσει ότι «όλες οι εγκαταστάσεις, οι εξοπλισμοί και τα κτίρια του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ είναι σε άριστη κατάσταση και οι δραστηριότητά του δεν διακόπηκε».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.