ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 


Την ώρα που συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος για να εγρκίνει η να απορρίψει το αίτημα σωματείου από την Θράκη να λειτουργήσει με την επωνυμία "Τουρκική Ένωση Ξάνθης",κάτω απο την ασφυκτική πίεση που καλλιεργείται εντέχνως απο εξωγενείς παράγοντες στο Στρασβούργο  παίρνει σάρκα και οστά  η εκδήλωση  της
αυτοαποκαλούμενης «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» σε συνεργασία με Γάλλο ευρωβουλευτή των Πρασίνων και ομιλητές δύο Έλληνες, την τέως Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Γιαννακάκη και τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου για το Ελσίνκι αξιότιμο κύριο Παναγιώτη Δημητρά.


Αίτημα της εκδήλωσης για την οποία εξέφρασε σφοδρές αντιρρήσεις ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και για τους αυτοδιορισθέντες (ψευτο) μουφτήδες.

Όλως τυχαίως με το πρώτο ασχολείται αυτή την εποχή ο Άρειος Πάγος και η εκδήλωση της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων αποτελεί ωμή παρέμβαση στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, ενώ με το δεύτερο ασχολείται η διακομματική επιτροπή για την Θράκη. Είναι δε ενδιαφέρον ότι πρωτοστατεί σε αυτήν ευρωβουλευτής των Πρασίνων. Στην πρόσφατη ψηφοφορία για την εκλογή δικαστή ευρωπαϊκής χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταλυτικό ρόλο έπαιξε βουλευτής της συγγενούς ομάδας των σοσιαλιστών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Φρανσουά Αλφονσί με την λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Το θέμα της εκδήλωσης είναι η μη εκτέλεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επιτρέπει την λειτουργία της Ένωσης. Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει στον κ. Σασσόλι ότι πρόκειται για ένα άκρως δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα θέμα σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από ένα μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και από μία ένωση η οποία περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες και προσπαθεί να υπονομεύσει και να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους.

Είναι αδιανόητο ένας ευρωβουλευτής να στρώνει χαλί στις προκλητικές διαθέσεις της Άγκυρας, η οποία έχει κάνει «ταπετσαρία» όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις του εν λόγω Δικαστηρίου. Όφειλε ο Γάλλος πολιτικός να ενημερωνόταν για τις προθέσεις της Ένωσης, που ευθέως αμφισβητεί την ελληνικότητα δύο νομών της Θράκης, αφού στο έμβλημά της τους εμφανίζει με πράσινο χρώμα.

Όπως επεσήμανε στην επιστολή του ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι συνεχείς οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, που ορίζει μεταξύ άλλων ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι μουσουλμανική εν αντιθέσει με την μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται ελληνική.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.