Εκδηλώσεις και συνέδριο στο μαρτυρικό Δίστομο για την 77 επέτειο του ολοκαυτώματος απο του Γερμανούς


 


Οι φετινές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο, ξεκινούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021


Ένα πολύπτυχο, πολυήμερο και με ευρωπαϊκές συμμετοχές Συνέδριο για τα Ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στην Ευρώπη και το χρέος της κοινωνίας για την μνήμη και την δικαίωση των αθώων θυμάτων, σηματοδοτεί τις φετινές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο, που ξεκινούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.


Την πρώτη ημέρα (Κυριακή 6/6) συμμετέχει στο συνέδριο ο δικηγόρος του Διστόμου στις δίκες στην Ιταλία που συνεχίζονται Dr. Joachim Lau, όπως και άλλοι νομικοί. Η δικαστική διάσταση των διεκδικήσεων του Διστόμου Βοιωτίας από την Γερμανία - που έχουν θετική έκβαση στην Ελλάδα, αλλά δεν εκτελούνται- έχουν ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον και αποτελούν σημείο αναφοράς με διεθνές επίπεδο για την Νομική Επιστήμη. Μια διάσταση που έδωσε με τους χειρισμούς του ο αείμνηστος δικηγόρος - και τ. Νομάρχης Βοιωτίας - Γιάννης Σταμούλης.


Στο Συνέδριο συμμετέχουν επίσης καθηγητές ΑΕΙ, νομικοί, ειδικοί επιστήμονες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι Μουσείων Θυμάτων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Γερμανία και θα είναι Διαδικτυακό.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες ζωντανά από το σάιτ του Δήμου (www.daa.gov.gr/newsite/) όπου υπάρχει σύνδεση με το κανάλι του Δήμου στο Youtube).


Οι πενθήμερς  εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας αρχίζουν και ολοκληρώνονται με δυο συμβολικές πορείες κατοίκων:


-Η πρώτη - ο γνωστός «Δρόμος Θυσίας» - είναι αφιερωμένη στους 228 σφαγιασθέντες του Διστόμου και θα γίνει το πρωί της Κυριακής (6/6 , ώρα 8 π.μ.) με αφετηρία τον Καρακόλιθο και κατάληξη στο Δίστομο. Και


-Η δεύτερη- «το Μονοπάτι Σωτηρίας» που καθιερώνεται για πρώτη φορά- είναι αφιερωμένη στους επιζήσαντες της Σφαγής καθώς η κατάληξη των περιπατητών είναι η σπηλιά του Αγίου Μάμα στην πλαγιά του ελαιώνα όπου βρήκαν καταφύγιο μετά την Σφαγή πάρα πολλοί κάτοικοι της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας (ανήμερα της επετείου 10/6. ώρα 6 μ.μ.).


Ο Δήμος, συμβάλλοντας στην προστασία έναντι της πανδημίας, πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις χωρίς επίσημους προσκεκλημένους και με τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται κατά τις δημόσιες δράσεις. Το Συνέδριο θα είναι διαδικτυακό, ενώ οι συμμετοχές στο «Δρόμο» και στο Μονοπάτι « θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα- με την ευχή το 2022 να είναι πάνδημες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.