Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Το σπίτι με τις πολλές ιστορίες


Ολοι έχουν δει και έχουν ακούσει για το εντυπωσιακό σπίτι που βρίσκεται στις παρυφές της παραλίας στα Βοτσαλάκια,το οποίο βέβαια παλιά έβρεχε η θάλασσα πριν γίνει το μπάζωμα επι Χούντας.
Το σπίτι αυτό άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους και μάλιστα υπάρχει ο θυρεός της οικογένειας στην κεντρική πόρτα.Ηταν  ένα αξιοζήλευτο αρχοντικό αλλά πλέον λίγα πράγματα διατηρεί από την παλιά του αίγλη. Το οίκημα έχει δύο πλευρές, η μία είναι πάνω στην αμμουδιά στην παραλία Βοτσαλάκια και η άλλη είναι προς τη μεριά του δρόμου.

Οι θρύλοι που το στοιχειώνουν αρκετοί αλλά αυτός που γνωρίζουμε όλοι μιλάει για μια κοπέλα που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι ή το σημείο από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από τότε το πνεύμα της κατοικεί μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη,ντυμένη στα λευκά .

Αστικοί μύθοι αναφέρουν για υπόγειες στοές που φτάνουν απο τη Νησίδα Σταλίδα μέχρι και την Υδρα και αν για το πρώτο μπορεί κανεις να το πιστέψει για το δεύτερο δεν ισχύει σίγουρα. Για πολλά χρόνια ένα ή δύο τρανσέξουαλ ονόματι Στέλιος και Άντζελα βρίσκονταν στο σημείο για να συνευρευθούν είτε μεταξυ τους είτε με άλλους.Πλην αυτών πολύ συχνά άστεγοι έμεναν μέσα στο κτίριο , κάποια στιγμή ειχε ακουστεί πως κάποιος σκοτώθηκε μέσα χωρις να επιβεβαιωθεί.

Στο storiesfromthegrave διαβάζουμε τα εξής :
 Από τη μεριά του δρόμου το παράδοξο είναι πως κατά μήκος του τοίχου είναι αναρτημένα κομμάτια από σπασμένα γυαλιά τα οποία αφού τα κάρφωσαν σε φελιζόλ τα περίχυσαν με τσιμέντο για να είναι σταθερά. Ποιος το έκανε και γιατί άγνωστο. Οι δύο σιδερένιες πόρτες ήταν αρκετά ψηλές και σκουριασμένες αν και μετά από καιρό μάλλον το συνεργείο του δήμου τις άλλαξε με καινούργιες μεταλλικές. Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα. Γιατί όμως και από ποιόν; Δεν νομίζω να πήγαν συνεργεία εκεί γιατί απλά δεν έχουν λόγο να το χτίσουν και είναι δύσκολο να γίνει από κάποιο κάτοικο της περιοχής λόγω του ύψους και του μεγέθους τους. Επίσης, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.

Πως ήταν το σπίτι όταν έστεκε στιβαρό και όμορφο.

pireaspiraeus.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.