Έκρηξη ηφαιστείου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό



Μια μικρή έκρηξη καταγράφηκε σε ένα ηφαίστειο στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όμως πιστεύεται ότι δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Η έκρηξη στο όρος Νιαμουραγκίρα σημειώθηκε μία εβδομάδα αφότου το κοντινό όρος Νιραγκόνγκο εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Το Νιαμουραγκίρα βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια της Γκόμας, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, όμως το όρος Νιραγκόνγκο υψώνεται ανάμεσά τους, δημιουργώντας ένα φυσικό φράγμα.

«Δεν είναι σε μια κατοικημένη ζώνη και (η έκρηξη) δεν ήταν μεγάλης έντασης», δήλωσε στο Ρόιτερς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάτρικ Μουγιάγια.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.