Πάνω από τους μισούς Έλληνες χρωστάνε στην εφορία​​. Τελικά μας έσωσαν;Αφού σωθήκαμε, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το μάρμαρο. Ο Άδωνις το είπε καθαρά...Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται... Τα δικά μας, όχι τα δικά τους φυσικά.
Έτσι λοιπόν η ΑΑΔΕ ξεκίνησε να ζητάει τα χρωστούμενα γιατί ''ανοίξαμε''!
Επειδή όμως χάρη στους σωτήρες μας η οικονομία καταστράφηκε και χρήματα δεν υπάρχουν, θα αρχίσουν τις κατασχέσεις που είχαν παγώσει λόγω της πανδημίας.   Το σχέδιο αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο. 
ΣΕ ΚΛΕΙΝΩ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΕ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΧΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ Ή ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ  ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΣΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, οι οφειλέτες του Δημοσίου αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια ή το 50% των φορολογουμένων, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται όσοι έχουν χρέη σε αναστολή, λόγω της πανδημίας. Στο σχετικό κατάλογο των ληξιπρόθεσμων βρίσκονται τα χρέη τα οποία οι υπόχρεοι είτε δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν ούτε με ρύθμιση, όπως και εκείνοι που μπορούν αλλά δεν θέλουν.

Η ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών είναι έντονη, αφού τα χρέη σημείωσαν νέα αύξηση τον Μάρτιο, ενώ η οριακή μείωση που καταγράφηκε στο συνολικό ύψος των χρεών, από 109,16 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο σε 109,078 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο οφείλεται βασικά στις διαγραφές χρεών.

Τα «ζωντανά» χρέη εξακολουθούν να αυξάνονται, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του «πληττόμενου», δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Τον Μάρτιο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, κατέγραψαν αύξηση κατά 27% και διαμορφώθηκαν σε 684 εκ. ευρώ, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν 539 εκατ. ευρώ.

Στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου το συνολικό νέο ληξιπρόθεσμο χρέος έφτασε τα 2,31 δισ. ευρώ, από 2,21 δισ. ευρώ, πέρυσι, αύξηση κατά 4,7%.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, καθώς λόγω της πανδημίας τα χρέη συσσωρεύονται, και μετά τη λήξη των περιόδων χάριτος και των αναστολών που έχουν δοθεί, υπάρχει φόβος για εκτόξευσή τους, σε δυσθεώρητα ύψη, αφού οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώνουν και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και τις ρυθμίσεις των χρεών που έχουν ανασταλεί.

Το ΥΠΟΙΚ φοβάται ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, θα διπλώσεις οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος, στις οποίες έχουν προβεί χιλιάδες φορολογούμενοι, με τους φόρους που θα καταλογιστούν με τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.