ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ -ΛΑΒΡΟΦ.ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

 Συνάντηση του Νίκυ Δένδια με τον ομόλογο του Υπέξ Σεργκέϊ Λαβρόφ ειχε  στο Σότσι της Ρωσσιας,σήμερα Δευτέρα .

Είναι η  τέταρτη συνάντηση των δύο υπουργών από το 2019 και ανέδειξε ως σκοπό της συνάντησης την προώθηση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

 Συζητήθηκαν διμερή θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών , οι γενικότερες περιφερειακές εξελίξεις καθώς και έγινε μια εκτενή αναφορά στην ελληνική ομογένεια που αιώνες τώρα διαβιούν στην Ρωσία και στην ευρύτερη περιοχή

Αναφέρθηκαν και οι δύο ΥΠΕΞ στους Αγίους Ισαπόστολους Κύριλλο και Μεθόδιο και την εκκίνησή τους από τη Θεσσαλονίκη και την δημιουργία του κυριλλικού αλφάβητου.

Επίσης  εκτενή αναφορά έκαναν και στα μνημεία ελληνικής αρχαιότητας και της κοινής ιστορίας,

""Το ελληνικό στοιχείο εμφανίστηκε σ' αυτήν την περιοχή εδώ και 2.500 χρόνια και νομίζω ότι είχε μια πολύ σημαντική συμμετοχή στη δημιουργία αυτού που είναι η μεγάλη σημερινή Ρωσία"".



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.