Συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι διαφοροποιήσεις στην ΝΔ.Μ Γιαννάκου : Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

 


Η βουλευτής και τέως υπουργός της ΝΔ Μ.Γιαννάκου δήλωσε σήμερα με αφορμή το προς  ψήφισιν νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια στην Βουλή ότι δεν μπορεί να το ψηφίσει

Επίσης άφησε σαφώς να εννοηθεί πως αν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία η ίδια θα το καταψηφίσει. «Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ.
Στην ομιλία  της ανέφερε εκτός τον άλλων τα εξής!
""Εν κατακλείδι. Το νομοσχέδιο πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις. Κι από τη στιγμή που δεν αλλάζει το 1/3, το εξίσου και το οριστική εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω"", κλείνοντας την ομιλία της και αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, που επίσης διαφωνούν με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.
Επίσης η κυρία Γιαννάκου κατηγόρησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης
 Κώστα Τσιάρα, ότι με τις βολές του κατά των διαφωνούντων βουλευτών, αμφισβητεί μέσα στο ναό της Δημοκρατίας το δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα της γνώμη τους. 

 Και αυτό συνέβη με συνέντευξη ,του ο κ.Τσιάρα που υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι  υποστήριξε ότι οι διαφωνίες της κ.Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη – που κατέθεσαν 10 τροπολογίες – απορρέουν από προσωπικά τους βιώματα.

Συνεχίζοντας την ομιλία της η κ.Γιαννάκου ανέφερε επίσης

""Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Αλλά οι προτάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, έχω εκπλαγεί ειλικρινά κύριε υπουργέ γιατί μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, εσείς αμφισβητείτε το δικαίωμα των βουλευτών κα εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους"",  Το νομοσχέδιο έχει γονεοκεντρική αντίληψη αντί να βάζει στο επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να επιλύσει, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ των διαζευγμένων γονέων και τις προσφυγές στα δικαστήρια.


Αν νομίζετε πως όλοι εμείς κάνουμε αντιπολίτευση και υπηρετούμε μικροπολιτικά συμφέροντα δεν απορείτε γιατί όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς που κλήθηκαν να συνεισφέρουν, έκαναν τις ίδιες επισημάνσεις; κι αυτοί κάνουν αντιπολίτευση;

 Ειδική μνεία έκανε στην από κοινού και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο, επιμένοντας πως «υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή, ενώ παρότι αναγνώρισε την ανάγκη ανατροφής των παιδιών και από τους δύο γονείς, τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας και των «οριζόντιων και άκαμπτων» ρυθμίσεων, όπως χαρακτήρισε αυτές του νομοσχεδίου.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο, εφόσον κριθεί ότι απαιτείται και δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.