Ρολά κατεβάζουν τα δικαστήρια του Πειραιά μετά και τα νέα κρούσματα κορονοϊού – Διψήφιος ο αριθμός των νοσούντων


Νέος συναγερμός σήμανε στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου από την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία ήρθαν να προστεθούν στα άλλα 6 που είχαν υπάρξει τις περασμένες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα κρούσματα αφορούν 4 δικαστές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά, που νοσούν ενώ και άλλοι τρεις δικαστικοί υπάλληλοι φέρονται να έχουν κολλήσει εκ των οποίων δύο είναι άμεσοι συνεργάτες του προέδρου. 

Για το λόγο αυτό, δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι ζήτησαν την άμεση αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων του Πειραιά.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε το κλείσιμο του Δικαστικού Μεγάρου για 48 ώρες, ενώ το Πρωτοδικείο Πειραιά δεν θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη Παρασκευή.


Δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην προσέλθει στην εργασία του και όπως αποφασίστηκε οι μόνες υπηρεσίες που θα μείνουν ανοικτές θα είναι για τα αυτόφωρα και όσες λειτουργούσαν πριν την άρση των σκληρών μέτρων του lockdown στα δικαστήρια.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, που έδειξαν από το πρωΐ της Τρίτης τα rapid tests στα δικαστήρια του Πειραιά, υπήρξε ανησυχία για πιθανά κρούσματα και οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε διενέργεια μοριακών τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στον 5ο και 6ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, πριν από δύο ημέρες είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 5 δικαστικοί λειτουργοί και ένας δικαστικός υπάλληλος, όλοι στο Πρωτοδικείο, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ιθύνοντες ενόψει και του ανοίγματος των δικαστηρίων.

DIKASTIKO.GR

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.