Νέοι εξειδικευμένοι κωδικοί ασφάλισης, για τους τεχνικούς πολιτιστικών εκδηλώσεων


Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δημιούργησαν συγκεκριμένους κωδικούς ειδικότητας για τους τεχνικούς οι οποίοι μέχρι προσφάτως αποκλείονταν από διάφορες ευνοϊκές ρυθμίσεις αφού ήταν αναγκασμένοι να ασφαλίζονται  σε άλλους κωδικούς. Τα προβλήματα μάλιστα οξύνθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας με την παροχή των ειδικών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τρεις νέοι κωδικοί ειδικότητας των τεχνικών που απασχολούνται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις. Οι κωδικοί αφορούν σε Ηχολήπτες ζωντανού θεάματος ακροάματος (Κωδικός 000685), Τεχνικούς ειδικών κατασκευών ζωντανού θεάματος, (Κωδικός 000686) και Φωτιστές ζωντανού θεάματος/ ακροάματος
( Κωδικός 000687).

Η ουσιαστική αυτή παρέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από εκτεταμένες συζητήσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη με το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις (ΣΤΑΖΟΕ), και σε συνεργασίαςμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη.

«Συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τη μέριμνά μας για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, εστιάζοντας στη θεραπεία παθογενειών σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, τα οποία για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα» υπογραμμίζει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τους επαγγελματίες του πολιτισμού, εστιάζοντας στις αθέατες πλευρές της εργασιακής τους πραγματικότητας και σε όλες εκείνες τις ανάγκες του κλάδου που αγνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Προαγωγή του πολιτισμού χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη βιωσιμότητα και την ευημερία των επαγγελματιών του κλάδου, δεν νοείται».
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.