Ο Ρουβίκωνας έξω απο το σπίτι του Κ.Χατζηδάκη .Έριξαν τρικάκια , για το εργασιακό νομοσχέδιο.

 Παρέμβαση έξω από το σπίτι του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».  

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, πέταξαν τρικάκια για το εργασιακό νομοσχέδιο έξω από το σπίτι του υπουργού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην ελληνική αγορά εργασίας που βρίσκεται προ πολλού σε δυσμενή κατάσταση, το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, θέλει να καταργήσει ό,τι απέμεινε στον πυρήνα των εργασιακών κεκτημένων. Το σχέδιο νόμου περιέχει μια σειρά σημείων που καταστρατηγούν τα ιστορικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων…»

«Η «καινοτομία» που έρχεται να φέρει η ΝΔ με το εκτρωματικό αυτό νομοσχέδιο είναι η νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που έτσι κι αλλιώς κυριαρχούσε στο τοπίο της εργασίας στην Ελλάδα. Οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ωράρια λάστιχο, η δουλειά την Κυριακή, η ποινικοποίηση της απεργίας, θα θεσμοθετηθούν δια νόμου. Ο εργαζόμενος αναγκάζεται να υπογράψει μέσω ατομικής σύμβασης μια νέα κανονικότητα που του επιβάλλει ο εργοδότης ως προς το μέγιστο ημερήσιο χρόνο εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, την ποιότητα ζωής, αλλά και την υπερωριακή αποζημίωσή του.»

«Η κυβέρνηση των αρίστων συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Σύριζα. Ετοιμάζει τη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που ισοπεδώνει το ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο και το πουλάει ως το μέλλον για τη σύγχρονη και ευέλικτη εργασία. Αν δεν αντισταθούμε, αργά ή γρήγορα, θα συνηθίσουμε στο καθεστώς της δουλείας.»Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.