Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά στη Άνδρο



Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό Ρέματα στην Άνδρο. Η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση από τις 1:30 το βράδυ, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς ο οποίος νωρίτερα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, απ' όπου έφυγε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enandro.gr οι άνεμοι μεταφέρουν τη φωτιά προς την παραλία των Λεύκων και όχι προς τα κατάφυτα Ρέματα.
Προς το παρόν βρίσκονται στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής, 15 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη. Καθ' οδόν βρίσκεται και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς ξεκίνησε ήδη από την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος της Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε να εκκενωθούν προληπτικά περιοχές. Ο δήμαρχος έστειλε στο σημείο δύο υδροφόρες για να συνδράμουν στην προσπάθεια των Πυροσβεστών.

Πληροφορίες και φωτογραφία από enandro.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.