Πέρασαν δυο χρόνια που έφυγε ο Γιάννης Σμυρναίος. Τον είχαν βρει μια βδομάδα μετά....


Περάσαν δυο χρόνια που έφυγε ο αγαπητός ηθοποιός. Τότε άργησαν να τον βρουν, σήμερα άραγε τον θυμήθηκε κανείς....

«Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος.
Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή».
Ποιος ήταν ο Γιάννης Σμυρναίος
O Γιάννης Σμυρναίος είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940, ενώ σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966.
Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο ''Κυρία του Μαξίμ'' του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου - Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, ''Ο χαζομπαμπάς'' (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο ''Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο ''Ο επαρχιώτης'' (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο''Το στραβόξυλο'', Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο ''Καλουτά'' στο έργο ''Κολωνός και Κολωνάκι'',Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο ''Μετροπόλιταν''στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη ''Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019.
Φιλμογραφία
Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990).


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.