Μαύρη Θάλασσα Οι ΗΠΑ στέλνουν δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή,,,

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν δυο πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

Έστειλαν στην Τουρκία  ειδοποίηση πριν από 15 ημέρες μέσω των διπλωματικών διαύλων ότι δύο πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πλεύσουν προς την Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης του Μοντρέ. 

Την ίδια στιγμή όπου η Ρωσσία αναπτύσσει, ισχυρές  στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία.
 Τα πολεμικά σκάφη θα παραμείνουν εως τις 15 Μαϊου σύφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικου Υπουργείου Εξωτερικών

Η Συνθήκη του Μοντρέ (1936) δίνει στην Τουρκία τον έλεγχο των Στενών των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου, θέτει όρους για την πρόσβαση των πολεμικών πλοίων και ρυθμίζει την κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων.

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.