Εργαζόμενοι ΠΥΡΚΑΛ-ΕΑΣ,.Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού,, διάλυση της εταιρείας

 

 
Την έντονη αντίδραση του Σωματείου και του Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού προκάλεσαν οι πρόχειρες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον του εργοστασίου, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της εταιρίας.

Επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις παράγονται αξιόπιστα, ασφαλή και με προδιαγραφές ΝΑΤΟ πυρομαχικά, εξαγγέλλοντας το κλείσιμο ουσιαστικά όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, υποσχόμενος παράλληλα μια δήθεν μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο, όπου γίνονται γομώσεις.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός μετεγκατάστασης, κανένα κονδύλι, καμία οικοδομική δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου και καμία εργασία υποδοχής του μηχανολογικού εξοπλισμού μάς πείθει ότι δεν θα γίνει καμία μετεγκατάσταση. Των εξαγγελιών δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζομένους του Υμηττού που κλείνει. Ακόμα και όταν το εργοστάσιο του Υμηττού μαζί με το εργοστάσιο της Ελευσίνας ανήκαν στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ ιδιοκτησίας Μποδοσάκη, ποτέ δεν επιχείρησε για λόγους ασφάλειας να συστεγάσει τα δύο εργοστάσια, παρότι ως ιδιώτης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις οικονομίες κλίμακος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία.
Καταπληκτική θέα

Και συμπληρώνουν ότι: «Μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να απολαμβάνει στο άμεσο μέλλον από το νέο του πρωθυπουργικό γραφείο την καταπληκτική θέα της Αθήνας από τον 7ο όροφο της Κεντρικής Διοίκησης, η Ελλάδα όμως στερείται εγχώριας παραγωγής πυρομαχικών σε όφελος των μεσαζόντων και των συμφερόντων τους».

https://www.newsbreak.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.