Ακόμα και τα πνευματικά δικαιώματα ελέγχονται από εκλεκτούς και οι δημιουργοί κυριολεκτικά πεινάνε


Ακόμα και τα πνευματικά δικαιώματα ελέγχονται από εκλεκτούς και οι δημιουργοί κυριολεκτικά πεινάνε..οι ΑΡΙΣΤΟΙ εκλεκτοί  της κυρίας Μενδώνη, του Πρωθυπουργού, ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΙ ΟΛΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΑΔΗΔΕΣ
 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΙΤΗ ΣΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΑΡΙΣΤΟ.... 

Όταν
 το 2017 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ, ιδιωτικής  εταιρείας προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, φάνηκε η απάτη σε βάρος τους. 

Τα πρόσωπα της διοίκησης της εταιρείας ζούσαν πλουσιοπάροχα και οι δημιουργοί δεν έπαιρναν τίποτα, αν κάποιοι έπαιρναν,  έπαιρναν ψίχουλα. Μετα το κλείσιμο της ΑΕΠΙ δημιουργήθηκε μια άλλη τέτοια εταιρεία και δε θα  μας έκανε εντύπωση αν δεν ήταν ανακατεμένα  κυβερνητικά  πρόσωπα  για ακόμα μια φορά.

 Πρόσωπα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό. Όποιος έχει προσπαθήσει να ανεβάσει ή να αναπαράγει τραγούδια πχ. ξέρει πολύ καλά πως οι ''εταιρείες'' διαχείρισης των δικαιωμάτων τα κατεβάζουν αμέσως. Εταιρείες που όσο κι αν ψάξεις για να ζητήσεις  άδεια δεν απαντά ποτέ κανείς...

Άραγε κι αυτά θα δανείζονται όπως οι αρχαιότητες;

Aνακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από την κυρία Τσιμεντώνη το προεδρείο των πνευματικών ανθρώπων που θα μας ελέγχουν...

Νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ορίστηκε ο Δωριέας καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Β. Τσίρης.

Ειδικότερα με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αντικαταστάθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με νέο η σύνθεση του οποίου είναι:

Τσίρης Παναγιώτης, Πρόεδρος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Μαυρίκας Νικόλαος, Αντιπρόεδρος, (Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους),  

και μέλη του οι

Βασιλική Αλιμπέρτη,  δικηγόρος

Κλεοπάτρα Κούτρα,  δικηγόρος

Ζωή Μαυροσκότη,  δικηγόρος,

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου,  δικηγόρος και 

Μαρία Αντωνιάδου  δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί μείζονος σημασίας ζητήματα ως προς την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά και ανοιχτά μέτωπα που κληροδοτήθηκαν.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η ευθύνη για την ομαλή μετάβαση στο υπό διαμόρφωση τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, η προσαρμογή του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου σε ευρωπαϊκές απαιτήσεις σε ένα δυναμικό πεδίο που εξελίσσεται διαρκώς στη σημερινή ψηφιακή εποχή, αλλά και η εκπροσώπηση της χώρας σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα με στόχο τη συνδιαμόρφωση από ελληνικής πλευράς μελλοντικών αποφάσεων και πολιτικών.


Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και εργάζεται για την προώθηση της προστασίας των έργων που υπόκεινται σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας καθώς και για την προστασία των δημιουργών των έργων αυτών. Ο Ο.Π.Ι. εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο φροντίζει για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.

Βασικό σκοπό του Ο.Π.Ι. αποτελεί η προστασία των δημιουργών και των δικαιούχων Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, μέσω της διασφάλισης της ορθής και νόμιμης χρήση των δημιουργημάτων τους. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, ο οργανισμός καλείται να παρέχει στο ευρύ κοινό σχετική πληροφόρηση, να επιβλέπει τους αρμόδιους για την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας φορείς και το έργο τους, καθώς και να φροντίζει ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ο Ο.Π.Ι. μεταξύ άλλων εκπροσωπεί την Ελλάδα με τη συμμετοχή του σε ποικίλες διοργανώσεις και δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, διοργανώνει εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια, στα οποία προβάλλονται και εξετάζονται ζητήματα που άπτονται της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, συμβάλλοντας στην πληροφόρηση όσων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το συγκεκριμένο χώρο.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.