Ανοίγουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα


Ανοίγουν, μετά από μήνες, όλες οι τάξεις του Λυκείου καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με δύο self test τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός. Το τεστ είναι υποχρεωτικό για τους καθηγητές και υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους μαθητές.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από αύριο τα τεστ θα είναι διαθέσιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή και στης υπόλοιπες περιοχές, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα διατίθεται και το δεύτερο self test. Το τεστ θα γίνεται στο σπίτι το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο  βράδυ. Δηλαδή, το πρώτο self test μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί, στις 12 Απριλίου.

Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr που ήδη λειτουργεί.
Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας σχολική κάρτα την οποία οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους και θα την επιδεικνύουν την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης, την εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων. Υπάρχει και η δυνατότητα βεβαίωσης σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης της σχολικής κάρτας. 

Σε περίπτωση θετικού self test, το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα και ακολουθεί επαναληπτικό rapid test σε ένα από τα κέντρα που αναφέρονται στην πλατφόρμα. Αν και το rapid test είναι θετικό, οι μαθητές και καθηγητές θα συνεχίζουν με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό θα λαμβάνουν από το κέντρο όπου το έκαναν τη σχετική βεβαίωση για να επιστρέψουν στο σχολείο.


Τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται
Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:
η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
η χρήση αντισηπτικών,
οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.