Γερμανοί της B/S/H για την πρόταση Μπακατσελου για εξαγορά της Πίτσος Αναμένεται η απάντηση

 

 

Μέσα στις προσεχείς ώρες αναμένεται η απάντηση των Γερμανών ιδιοκτητών της ΠΙΤΣΟΣ στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της PYRAMIS Ν.Μπακατσέλου για την εξαγορά και επαναλειτουργία  του ιστορικού εργοστασίου και brand.

Υπάρχει ενδεχόμενο όμως η απόφαση να καθυστερήσει λίγες ημέρες και να δοθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Απριλίου.

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί κα η εθελουσία, συνολικού προϋπολογισμού 24,4 εκατ. ευρώ, που "τρέχει” η BSH για τους εργαζομένους της Πίτσος.

Η πρόταση του κ. Μπακατσέλου περιλαμβάνει την ενοικίαση, σε πρώτη φάση, του εργοστασίου της BSH (πρώην Πίτσος) στο Ρέντη με option την εξαγορά αυτού σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, για τη λειτουργία του εργοστασίου της Πίτσος υπό την Pyramis θα επενδυθούν περί τα 8 εκατ. ευρώ και θα χρειασθούν 100 εργαζόμενοι το πρώτο 12μηνο, αριθμός ο οποίος θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με το παραγωγικό έργο του εργοστασίου για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών. Μέρος αυτού του όγκου παραγωγής επιδιώκεται, από τον επενδυτή να προέλθει από την BSH.

Δηλαδή η Γερμανική πολυεθνική να δώσει "φασόν” παραγωγή 60.000 κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία. Επίσης στόχος του κ. Μπακατσέλου είναι να μεταφέρει την παραγωγή των προϊόντων Pyramis που σήμερα παράγονται στην Τουρκία και στην Ιταλία.  

Η Pyramis Μεταλλουργική είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 57,880 εκατ. ευρώ από 59,041 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 194.546 ευρώ από 55.037 ευρώ που ήταν το 2018.

Τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο, όπως είπε ο κ. Μπακατσέλος στο capital.gr οι πωλήσεις κινήθηκαν πάνω από τον τζίρο που πέτυχε η εταιρεία του το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Σε ότι αφορά τα σχέδια του για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα ο Έλληνας επιχειρηματίας ξεκαθάρισε πως αποτελεί βασικό του στόχο τόσο για την κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής αγοράς αλλά κυρίως για την κάλυψη των εξαγωγών που πραγματοποιεί η εταιρεία του σε διάφορες χώρες όπως π.χ. στην Ιταλία.

 Με πληροφορίες απο το capital.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.