Ρωσία: Απαγορεύτηκε στους ξένους υπηκόους να κατέχουν γη στην Κριμαία


Σε ισχύ τέθηκε το προεδρικό διάταγμα, που υπέγραψε σήμερα 20/3 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο απαγορεύει σε αλλοδαπούς, ξένες εταιρείες, καθώς και τους απάτριδες να κατέχουν γη, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Χερσονήσου της Κριμαίας.

Πρακτικά η απαγόρευση αφορά 19 από τους συνολικά 25 δήμους της Κριμαίας. Το προεδρικό διάταγμα εντάσσει την Κριμαία στον κατάλογο των παραμεθόριων εδαφών, εντός των οποίων αλλοδαποί πολίτες, απάτριδες και ξένα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να είναι ιδιοκτήτες γης.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν για νομικούς λόγους, ένας πολίτης αποδειχθεί ιδιοκτησία η οποία σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να ανήκει σε αυτόν, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να εκχωρήσει την ιδιοκτησία εντός ενός έτους.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε η ιδιοκτησία θα κατασχεθεί βίαια με απόφαση δικαστηρίου. Τα έσοδα είτε θα επιστραφούν στον πρώην ιδιοκτήτη, είτε θα μεταβιβαστούν στην κυριότητα των κρατικών αρχών με αποζημίωση προς τον πρώην ιδιοκτήτη στη βάση της τιμής του ακινήτου η οποία θα καθορίζεται από το δικαστήριο.

ΕΡΤ

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.