«Ψάχνουν για κρεβάτια, αλλά δεν ανοίγουν τα κλειστά Νοσοκομεία»


ΕΔΩ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Περιστατικά non covid διοχετεύονται με παχυλές αμοιβές στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από τον covid-19»

Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στην Αττική και στην Πάτρα βρίσκονται στο κόκκινο λόγω της έλλειψης κλινών covid, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα νοσοκομεία που έκλεισαν την μνημονιακή περίοδο.

Κόνιαρης Χρήστος*
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες κλίνες στα κλειστά νοσοκομεία στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, δεν αξιοποιούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νοσοκομεία όπως η Πολυκλινική, το Δυτικής Αθήνας, η Πτέρυγα Μπόμπολα στο Φλέμινγκ, το Πατησίων, το Λοιμωδών Θεσσαλονίκης, το Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα κ.λ.π. δεν αξιοποιούνται.


Αντίθετα, περιστατικά non covid διοχετεύονται με παχυλές αμοιβές στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από τον covid-19.

Παράλληλα, χρόνια περιστατικά, ασθενείς που χρήζουν επανεξέταση ή έχουν ανάγκη χειρουργικής επέμβασης δεν έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία αφού αυτές οι εξετάσεις και επεμβάσεις έχουν περιοριστεί κατά 80%.

Η κυβέρνηση, πιστή στις νεοφιλελεύθερες – μνημονιακές επιλογές, αρνείται να ανοίξει τις εκατοντάδες κλίνες στα νοσοκομεία που έκλεισαν με το 2ο μνημόνιο, προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να αξιοποιεί τα κενά του συστήματος.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, μαζί με το αίτημα για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, το αίτημα για άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, την αξιοποίηση όλων των κλειστών κλινών σε μια σειρά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΣΥ.

*Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

από: ygeionomikoi.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.