"Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ" Δήλωση Πολωνού Στρατηγού


Ρωσική 6η στρατιά βαλτικής, “Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ”

Ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak, πρώην αρχηγός των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε σε Πολωνικό αμυντικό site, ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον θύλακα του Καλίνινγκραντ ως βάση για μια ώθηση στη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, αποκόπτοντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, προτού στρέψουν το βλέμμα τους σε έθνη πιο δυτικά.

Έκανε τα σχόλια σε συνέντευξη στο πολωνικό αμυντικό site Defense24 την περασμένη εβδομάδα.
“Η Ρωσική 6η Στρατιά, με τη στήριξη του Στόλου της Βαλτικής, θα χρειαστεί δυο με τέσσερις ημέρες για να καταλάβει τα κράτη της Βαλτικής”

“Οι δυνάμεις που συμπιέζονται σε αυτόν τον σχετικά στενό διάδρομο (180 έως 230 χιλιόμετρα επιχειρησιακού βάθους) θα χάσουν γρήγορα την υποστήριξη και θα διαλυθούν αμέσως απο τις Ρωσικές στρατιές.”
Μάλιστα ο Πολωνός απόστρατος τόνισε οτι η Ρωσία εχει ξεκινήσει εναν πόλεμο προπαγάνδας λέγοντας:

“Τα τελευταία χρόνια, γίναμε μάρτυρες μιας προπαγανδιστικής επίθεσης με στόχο τον εκφοβισμό του πολωνικού κοινού με στρατεύματα που σταθμεύουν στην περιοχή του Καλίνινγκραντ (και ιδίως με μακράς εμβέλειας ρωσικούς πυραύλους).

Ωστόσο, μια προσεκτική ανάλυση της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας σε διάφορα μέρη του κόσμου τείνει να αξιολογεί με νηφαλιότητα τις δυνατότητες της Μόσχας στην υλοποίηση των καθηκόντων εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων και της χρήσης τους σε σχετικά σταθερές περιοχές“
Ο Πολωνός στρατηγός μάλιστα εξήρε τις ικανότητες του Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας οτι κατάφερε να μπλοφάρει σε σημείο που το ΝΑΤΟ βρέθηκε εκτεθειμένο μπροστά του.

“Με την ικανότητά του να μπλοφάρει αριστοτεχνικό, μάλλον κατάφερε να πείσει τους πάντες. Και δεν χρησιμοποίησε τη δύναμη της περιοχής του Καλίνινγκραντ.

Τι ήταν, αν όχι μπλόφα, οι δηλώσεις σχετικά με την επιθυμία συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, οι οποίες ακούστηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια;

Όλα τα μέλη της Συμμαχίας πίστευαν ότι το Κρεμλίνο ξαφνικά εκδήλωσε την αγάπη του προς το ΝΑΤΟ και αμέσως μείωσε τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τους.

Αυτό, όπως και στην Πολωνία και τη Γερμανία, οδήγησε σε μείωση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων. Και ξαφνικά, μετά την επίθεση στην Ουκρανία, συνειδητοποίησαν ότι ο Πούτιν τους είχε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί”

https://nemesishd.gr

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.