Ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων η εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στην Τουρκία


Η Τουρκία, προχώρησε στην ακύρωση της διαδικτυακής εκδήλωσης για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση την οποία είχαν διοργανώσει τα πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με την συμπαράσταση της πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, θα γινόταν αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι όμως το πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του γνωστοποίησε την ακύρωσή της.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις στο twitter και σε διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν πως «την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν “Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας”».


To Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που είχε προγραμματιστεί στα πλαίσια επιστημονικής δραστηριότητας, ακυρώθηκε επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της».

pronews.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.