Στοίβα καταγγελιών από τον ΣΕΗ στον εισαγγελέα: Κατάθεση ηθοποιού-τραγουδιστή που γνώριζε τον Λιγνάδη


 Του Παναγιώτη Στάθη

"Τσουνάμι” καταγγελιών από ηθοποιούς, καταθέτει το πρωί της Τετάρτης στον Εισαγγελέα, που διενεργεί την ποινική έρευνα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών , Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας έχει κληθεί από τον εισαγγελέα ως μάρτυρας και στο πλαίσιο αυτό θα υποβάλει το σύνολο των καταγγελιών, που έχουν φτάσει στον ΣΕΗ από την αρχή του ξεσπάσματος του ελληνικού #metoo. Αυτές πάντως δεν φαίνεται να προσεγγίζουν το αριθμό των 1000, όπως είχε ακουστεί παλαιότερα, αλλά σίγουρα είναι πολλές. Βέβαια οι καταγγελίες αυτές παραμένει άγνωστο αν και πόσες από αυτές αξιολογούνται ποινικά, καθώς οι ποινικές παράμετροι είναι συγκεκριμένες και η σταχυολόγηση θα γίνει από τη Δικαιοσύνη.
Μάρτυρες

Στα χέρια των αρχών πάντως υπάρχει μια ακόμα κατάθεση που αφορά την υπόθεση του σκηνοθέτη Δημ. Λιγνάδη. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν μέσα στη δικογραφία για τον κατηγορούμενο θεατράνθρωπο και μία κατάθεση τραγουδιστή-ηθοποιού, ο οποίος δεν υπήρξε θύμα, αλλά γνώριζε τον κατηγορούμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το προφίλ του Δημ. Λιγνάδη σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Το σύνολο της δικογραφίας πάντως βρίσκεται ήδη στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση.

Παράλληλα η Εισαγγελία κρατά μεν ανοιχτή την έρευνα, αφού τυχόν νέες καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη θα τις ερευνά και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής δίωξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στην ανακρίτρια.
Ο δεύτερος ηθοποιός

Παράλληλα εντατικοποιήθηκε η έρευνα που αφορά την καταγγελία ενός προσώπου εκτός του καλλιτεχνικού χώρου που αφορά τον βιασμό του από γνωστό ηθοποιό της νέας γενιάς και ήδη μετά την προανάκριση που διεξήγαγε η αστυνομία με τη λήψη καταθέσεων , η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει άμεσα – ίσως και το πρωί- στην Εισαγγελία. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2006 και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων της παραγραφής.

 https://www.capital.gr 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.