Α.Λινού: «Να προετοιμαζόμαστε για την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει τον κορωνοϊό»


Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού  υποστήριξε πως η χώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται για την οικονομική κρίση θα ακολουθήσει από τον κορωνοϊό.

Η ΚΥΡΙΑ ΛΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΕΙΔΙΚΟΣ'';;;;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;;;
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ!!!
ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. 
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;;; 

«Τα ευρήματα του κ. Θωμαΐδη στα λύματα είναι αντικειμενικά, δεν είμαι σίγουρη για το τι ακριβώς συμβαίνει με το επίπεδο των μετρήσεων γιατί δεν είναι πολύ εξειδικευμένα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα πανελληνίως αλλά πού εντοπίζονται οι εστίες και πώς θα παρέμβουμε ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο και της διασποράς και της υγείας των συνανθρώπων μας που θα πληγούν» δήλωσε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε ότι «προσωπικά πιστεύω ότι δεν λύνουν το πρόβλημα τα οριζόντια μέτρα, γιατί παράλληλα δημιουργούν προβλήματα άλλου είδους κοινωνικά, ψυχολογικά, οικονομικά.

Πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα ανάλογα με την περιοχή, ανάλογα με το είδος του πληθυσμού και ανάλογα με την διασπορά και τον τύπο της μετάλλαξης.

Επίσης πριν ληφθούν μέτρα να αναθεωρήσουμε μέτρα που είχαν προταθεί και δεν ευοδώθηκαν όπως είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαίθριων χώρων, η αναδιοργάνωση του σχολικού ωραρίου σε πρωί – απόγευμα, να αξιοποιηθεί το θέμα της εναλλακτικής στα ΜΜΜ – δεν νοικιάστηκαν τουριστικά λεωφορεία ή να δώσουμε επίδομα και κουπόνια για την μετακίνηση των εργαζομένων σε περιοχές που υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός – αυτό ίσως είναι η συνέπεια όσων βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης να αξιοποιηθεί περισσότερο η χρήση των τεστ γενικευμένα και σε υπο-ομάδες του πληθυσμού που έρχονται σε επαφή με άλλους και η τηλεργασία.

Όλα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν και οδηγούμαστε τώρα σε συζήτηση γενικού lockdown, το οποίο θα έχει σοβαρότερες οικονομικές επιπτώσεις. Η χώρα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει τον κορωνοϊό».

«Τα μέτρα αυτά θα είναι αποδοτικά μόνο εάν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα» υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.