Σε Κύπρο και Ισραήλ ο πρωθυπουργός



Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η Αθήνα προκρίνει, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ υπενθυμίζεται πως είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία συμφωνήθηκε το σημερινό ταξίδι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και όπως αναφέρει το ΑΠΕ, Μητσοτάκης – Αναστασιάδης θα συναντηθούν στις 11:15 στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Μία ώρα αργότερα (12:15), ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κύπρου θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου και έπειτα θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει και στο Ισραήλ
Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη θα είναι το Ισραήλ, όπου μεταβαίνει στις 16:45, ώστε να έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 18:00. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείρισή της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, να θέσει το ζήτημα του τουρισμού και της ανάγκης να ανοίξει αυτός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια, μέσω και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τέλος, στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου είναι, επίσης, διμερή θέματα και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς, αλλά και ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

sputniknews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.