Σε χαμηλό σχεδόν οκτώ μηνών έκλεισαν οι τιμές του χρυσού


 Απώλειες για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, πέφτοντας μάλιστα σε χαμηλό άνω των οκτώ μηνών, από τον Ιούνιο του 2020, την ώρα που οι εκτιμήσεις για οικονομική ανάκαμψη έδωσαν ώθηση στο δολάριο και στα ομόλογα.

Παράλληλα η καμπύλη των 50 ημερών για τον χρυσό έπεσε σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτή των 200 ημερών, κάτι που οι επενδυτές μεταφράζουν ως πιθανώς παρατεταμένη τάση για απώλειες. Η μέση τιμή των 50 ημερών διαμορφώθηκε στα 1.856,46 δολ. ενώ αυτή των 200 ημερών στα 1.857,67 δολ., δημιουργώντας το "death cross", που μεταφράζεται ως bearish συμπεριφορά. Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι όσο αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας, παρ' όλα αυτά θα αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η εικόνα των δύο καμπυλών.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε 1,5% κλείνοντας στα 1.772,80 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούνιο σύμφωνα με τα δεδομένα του Dow Jones.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού που πιθανότατα προκαλείται από εκτεταμένα κίνητρα, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων έθεσαν υπό αμφισβήτηση αυτήν την κατάσταση. Αλλά ο χρυσός θα μπορούσε να επανέλθει όταν τα άλλα νομίσματα αρχίσουν να ξεπερνούν το δολάριο αργότερα φέτος, δήλωσε ο αναλυτής του OANDA, Craig Erlam.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Απριλίου κατέγραψε απώλειες 1,8% κλείνοντας στα 1.239,2 δολάρια η ουγγιά, κατά πολύ χαμηλότερα από το ρεκόρ που σημείωσε την Τρίτη. Το παλλάδιο Μαρτίου έχασε 0,6% στα 2.369 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι απώλεσε 0,7% στα 27,03 δολάρια η ουγγιά.

https://www.capital.gr/

  Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.