Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν «δεκάδες μαθητές» από κρατική σχολή – Αναφορές για νεκρό μαθητή


Απαγωγείς» – πιθανόν της Μπόκο Χαράμ – που φορούσαν στρατιωτικές στολές είχαν εισβάλει στη σχολή και «κατατρόπωσαν τους φρουρούς ασφαλείας για να απαγάγουν τα παιδιά», τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ένοπλοι προχώρησαν στην απαγωγή «πολλών μαθητών» και καθηγητών από εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Νιγηρία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σήμερα πηγές ασφαλείας στη χώρα.

Οι ένοπλοι έκαναν επιδρομή στο Κυβερνητικό Κολέγιο Επιστημών περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα, στην Καγκάρα (κοινότητα του Νίγηρα), στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο γραμματέας της κρατικής κυβέρνησης του Νίγηρα, Ιμπραήμ Ματάν επιβεβαίωσε ότι «απαγωγείς» που φορούσαν στρατιωτικές στολές είχαν εισβάλει στη σχολή και «κατατρόπωσαν τους φρουρούς ασφαλείας για να απαγάγουν τα παιδιά». Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε ένα γειτονικό δάσος.

Πληροφοριες κάνουν λόγο για απαγωγή τουλάχιστον 26 μαθητών και τεσσάρων καθηγητών, ενώ αναφορές σε τοπικά μέσα θέλουν έναν μαθητή να έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από τους απαγωγείς. Στη συγκεκριμένη σχολή φοιτούν περί τα 1.000 παιδιά.

Αρχικές πηγές έκαναν λόγο για «απαγωγή εκατοντάδων μαθητών», ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

Το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε μόλις δύο μήνες μετά την απαγωγή άνω των 300 αγοριών από ένα οικοτροφείο στην πολιτεία Κατσίνα, την οποία οποία οργάνωσε η Μπόκο Χαράμ.

Τα παιδιά ελευθερώθηκαν μετά από μια εβδομάδα μετακίνησης στο δάσος. Η Μπόκο Χαράμ είπε ότι απήγαγε τα αγόρια, καθώς επιθυμούσε να «αποθαρρύνει τις μη ισλαμικές πρακτικές της δυτικής εκπαίδευσης».

https://hellas-now.com

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.