Ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους να μη σπαταλούν νερό


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Δευτέρα τους πολίτες της χώρας του για σοβαρή έλλειψη υδάτινων πόρων λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, ενώ τους κάλεσε να περιορίσουν τις άσκοπες σπατάλες.
«Η χώρα μας έχει δει περιόδους ξηρασίας και περιόδους που πλημμυρίζαμε. Τώρα βιώνουμε μία από τις πιο ξηρές περιόδους. Μερικές από τις δεξαμενές μας έχουν εξαντληθεί εντελώς. Μαζί πρέπει να αναλάβουμε δράση κατά της απειλής της ξηρασίας, από την κατανάλωση στα νοικοκυριά έως τις ανάγκες του γεωργικού τομέα» τόνισε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, η κατανάλωση νερού από τους πολίτες πρέπει να μειωθεί έως και 50%.

Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Μπεκίρ Πακτεμιρλί δήλωσε ότι το 2020 ήταν το πιο ξηρό έτος τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι οι υδάτινοι πόροι των τριών μεγάλων πόλεων της Τουρκίας -Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη- θα ήταν περιορισμένοι για το πολύ πέντε μήνες.



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.