Συνταγογραφήσεις «μαϊμού» φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η αποτυχία του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής διακυβέρνησης και ασφάλειας.

Αυτούς τους έπιασαν, πόσοι ακόμα είναι που κάνουν αυτή τη δουλειά και είναι δικά τους παιδιά; Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς κρυβόμαστε φοβισμένοι πίσω από μια μάσκα....Το ψηφιακό  επιτελικό  κράτος μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει στους πολίτες . Ασφάλεια προσφέρει μόνο σ' αυτούς, τους κλέφτες που μέσω αυτού θα μπορούν να κρύψουν τις απάτες και τις κλεψιές τους και φυσικά να αρπάξουν τα πάντα από τους πολίτες, αφού θα τους χρεώνουν και θα τους κατάσχουν χωρίς καν να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες.


Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβε ένα γιατρό και ένα ακόμη πολίτη καθώς κατηγορούνται για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Να σημειωθεί πως σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυτή αφορά συγκρότηση-ένταξη σε συμμορία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απάτη από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δυο συλληφθέντες, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης διαφόρων ατόμων και προχωρούσαν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του ΕΟΠΥΥ να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΕΟΦ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

263 φαρμακευτικά σκευάσματα
συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος,
πλήθος συνταγογραφήσεων,
περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια,
25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια ΗΠΑ,
8 χρυσές λίρες,
σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, 2 σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα,
10 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και
πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.