Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο - Αποκλείστηκε το κτήριο

Το αμερικανικό Καπιτώλιο αποκλείστηκε προ ολίγου καθώς τα πλήθη υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν συρρεύσει στο κτήριο, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη επικύρωση από το Κογρκέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Οι διαδηλωτές παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και προσέγγισαν το κτήριο μαινόμενοι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την επικύρωση της εκλογικής νίκης του προεδρικού αντιπάλου του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν.

Η αστυνομία έκανε χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Κάποιοι διαδηλωτές κατόρθωσαν να εισβάλουν στο κτήριο του Καπιτωλίου ενώ τα δύο σώματα του Κογκρέσου, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία διέκοψαν εσπευσμένα τις εργασίες τους. 

Περισσότερα σε λίγο...



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.