Με ψέματα ξεκινάει τη θητεία της η Καμάλα Χάρις



Η νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις κατηγορείται πως «έκλεψε» μία ιστορία που είχε διηγηθεί ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την παρουσίασε... ως δική της. 

Αυτό αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη που έδωσε η Κάμαλα Χάρις τον Οκτώβριο στο περιοδικό ELLE. Η συνέντευξή της ξεκινά με την ίδια  να ισχυρίζεται ότι ενώ ήταν ακόμη πολύ μικρή, στο καροτσάκι, βρέθηκε με τους  γονείς της και τον θείο της σε μια πορεία για τα πολιτικά δικαιώματα στο Όκλαντ. Σύμφωνα με την Χάρις, κάποια στιγμή έπεσε από το καροτσάκι ενώ οι γονείς και ο θείος της, που δεν την είδαν να πέφτει,  συνέχισαν να περπατούν καθώς «παγιδεύτηκαν στο κύμα της διαδήλωσης».


 Μόλις οι γονείς και ο θείος της Κάμαλα  συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν στο καροτσάκι της, αλλόφρονες έτρεξαν προς τα πίσω  αναζητώντας την και ευτυχώς την βρήκαν, πολύ τρομαγμένη: «Η μητέρα μου διηγείται την ιστορία για το πώς κλαψούριζα», λέει η Χάρις επί λέξει στη συνέντευξη. «Και μου είπε κάτι σαν, “Μωρό μου, τί θέλεις; Τί χρειάζεσαι;» Κι εγώ την κοίταξα και είπα «Fweedom» (ελευθερία, που ως μωρό δεν μπορούσε να την προφέρει κανονικά ακόμα).
Ωστόσο, οι χρήστες του Twitter με  κατάπληξη ανακάλυψαν ότι αυτή η οικογενειακή ιστορία της Κάμαλα έχει  ανατριχιαστικά εντυπωσιακή ομοιότητα με μια ιστορία που είχε αφηγηθεί ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Playboy πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε μιλήσει στο Playboy για τις εμπειρίες του όταν ήταν μπροστάρης σε διαδηλώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα στο Νότο. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια φορά  στο Μπέρμιγχαμ, όταν ένας λευκός αστυνομικός πλησίασε μια μικρούλα νέγρα, επτά ή οκτώ ετών, που περπατούσε σε μια διαδήλωση με τη μητέρα της», αναφέρει ο  King. '"Εσύ τί θέλεις;" τη ρώτησε άγρια ο αστυνομικός και το κοριτσάκι τον κοίταξε  κατ΄ευθείαν στα μάτια και του  απάντησε: “Fee-dom.” Δεν μπορούσε να το προφέρει, αλλά ήξερε. Ήταν  τόσο όμορφο! Πολλές φορές, όταν βρίσκομαι σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, η θύμηση αυτού του μικρού κοριτσιού μου έρχεται στο μυαλό και μου δίνει θάρρος και δύναμη».

Η «κλοπή», όπως φαίνεται,  της ιστορίας είχε σαν αποτέλεσμα οι χρήστες του Twitter να εμφανίσουν την Κάμαλα Χάρις με memes,  παρουσιάζοντάς την ως  την φιγούρα του σκληροτράχηλου Σκωτσέζου πολεμιστή  Γουίλιαμ Γουάλας, που υποδύθηκε ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία Braveheart. Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του Προέδρου, έγραψε στο Twitter: «Κανείς δεν είναι σοκαρισμένος και κανένας στο MSM (mainstream media) δεν πρόκειται να το προβάλλει».

Ένας άλλος χρήστης τουίταρε: «Εάν η Κάμαλα είναι πρόθυμη να πει ψέματα  και να κλέψει μια ιστορία ζωής από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ... (αναρωτιέμαι) για ποιο πράγμα δεν θα  πει ψέματα;», ενώ  viral έγινε μια φωτογραφία του Μάρτιν Λούθερ  Κινγκ που κρατά το χέρι του στο μέτωπό του σαν να δείχνει την αντίδρασή του στην ιστορία της Χάρις. 

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συντηρητικούς παρουσιαστές talk shows  και πρώην αστυνομικός στη Νέα Υόρκη, ο Τζον Καρντίγιο την ειρωνεύτηκε  τουιτάροντας ένα γνωστό ρητό του Ρόναλντ Ρέιγκαν «Freedom is never more than one generation away from extinction» (Η εξάλειψη της ελευθερίας δεν είναι ποτέ περισσότερο από μια γενιά μακριά) όπου αντικατέστησε τη λέξη «Freedom» με τη λέξη που χρησιμοποίησε η Κάμαλα Χάρις στη συνέντευξή της «Fweedom» και βάζοντας το όνομά της από κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος επέλεξε την Κάμαλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό  του, έχει επίσης κατηγορηθεί για λογοκλοπή. Όταν ο νεαρός τότε γερουσιαστής Μπάιντεν διεκδίκησε για πρώτη φορά το χρίσμα για του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία το 1987, έδωσε μια ομιλία που έμοιαζε με εκείνη που είχε δώσει  την ίδια χρονιά ο επικεφαλής του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Νιλ Κίνοκ. 

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.