Εμβόλιο AstraZeneca: Οι Γερμανοί ειδικοί "μπλοκάρουν" τη χορήγησή του στους άνω των 65 ετών


Να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊού, σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, συνέστησε η ανεξάρτητη επιτροπή που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και του Reuters.


Η ειδική επιτροπή του Ινστιτούτου Robert Koch, ανέφερε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός στους άνω των 65 ετών».

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή συνέστησε να χρησιμοποιείται το εμβόλιο μόνο για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις αρχές της ΕΕ - από την BioNTech / Pfizer και την Moderna - κρίθηκαν ως «ισοδύναμα» όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Την Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πρόκειται να λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.