Πρόταση να γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Τατόι.Η διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα προβληματίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αναζητά λύση «συμβατή» με τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μία από τις λύσεις που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή της διεξαγωγής της παρέλασης στο Τατόι, προκειμένου να μην ακυρωθεί η παρέλαση ειδικά φέτος που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου θα κριθεί και από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», πληροφορίες θέλουν να έχουν προσκληθεί να παραστούν στη φετινή παρέλαση, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, και προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Η αρχική εισήγηση ήταν να μην γίνει στρατιωτική παρέλαση ή να αφήσουν τους ειδικούς να αποφασίσουν εάν θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών.

Το ΓΕΕΘΑ πρότεινε αντί να γίνει μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν γίνει στον διάδρομο από-προσγειώσεως του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τατόι. «Είναι απέραντος ο διάδρομος και μπορούμε», ειπώθηκε, «να μεταφέρουμε εκεί εξέδρες, σημαίες, άρματα μάχης, πυροβόλα και λοιπές δυνάμεις παρέλασης».

Σύμφωνα επίσης με τον «Βηματοδότη», στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα (και πάνω από τον χώρο της παρελάσεως) και τέσσερα Rafale της γαλλικής L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15. Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

protothema.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.