23 θάνατοι ηλικιωμένων στη Νορβηγία μετά το εμβόλιοΟι εμβολιασμοί άρχισαν στις 27 Δεκεμβρίου στη Νορβηγία, με το εμβόλιο της Pfizer και οι πρώτοι που το έλαβαν ήταν τρόφιμοι οίκων ευγηρίας στην πρωτεύουσα, το Όσλο.

Ειδικοί στη Νορβηγία ερευνούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο 23 ανθρώπων, οι οποίοι πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer κατά του κορονοϊού, ανέφερε η Υπηρεσία Φαρμάκων της χώρας. 
«Υπάρχουν 23 θάνατοι που σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Για την ώρα διερευνώνται οι 13. Στους ηλικιωμένους ανθρώπους, οι συνηθισμένες παρενέργειες είναι πιθανό να συμβάλουν σε πιο σοβαρή πορεία ασθενειών που υπάρχουν ήδη» υπογραμμίζει η Υπηρεσία της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με την Αρχή της χώρας, καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις εξετάζεται ενδελεχώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας τροποποίησε ελαφρώς τις συστάσεις για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων με προηγούμενες ασθένειες.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Νορβηγία με το εμβόλιο της Pfizer άρχισε στις 27 Δεκεμβρίου και οι πρώτοι που το έλαβαν ήταν τρόφιμοι οίκων ευγηρίας στην πρωτεύουσα, το Όσλο.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όπως τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο NRK, όλες οι περιπτώσεις θανάτων αφορούν ηλικιωμένους άνω των 80 ετών που είχαν προβλήματα υγείας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το εμβόλιο έχει πολύ χαμηλό παράγοντα κινδύνου, με ελάχιστες εξαιρέσεις όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς με προβλήματα υγείας» δήλωσε στο NRK ο εκπρόσωπος της Αρχής, Στέιναρ Μάντσεν.

sputniknews.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.