Ανησυχούν για την βασίλισσα των κορακιών του Λονδίνου


Η Μερλίνα, το κοράκι στον Πύργο του Λονδίνου που αποκαλούνταν ως η «βασίλισσα των κορακιών», έχει εξαφανιστεί εδώ και βδομάδες.
Και στο παρελθόν συνήθιζε να φεύγει, αλλά μετά από λίγο πάντοτε επέστρεφε, με τους φύλακες του μνημείου να φοβούνται για τα χειρότερα.

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μνημείου -που έσπευσε να καθησυχάσει τον βρετανικό λαό με σχετική ανακοίνωση-  στον Πύργο παραμένουν σήμερα επτά κοράκια, δηλαδή ένα παραπάνω από όσα προστάζει ο σχετικός θρύλος, ώστε να μην επέλθει πτώση του βασιλείου της Βρετανίας και αναρχία στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω στο 1630, ο Κάρολος ο 2ος είχε εκδώσει βασιλικό διάταγμα που προέβλεπε να υπάρχουν πάντα τουλάχιστον έξι κοράκια στο μνημείο για να μην βυθιστεί η χώρα στο χάος.

Σύμφωνα με τον θρύλο, όταν στον πύργο απομείνουν λιγότερα από έξι κοράκια, ο Πύργος θα γκρεμιστεί και μαζί του και το βρετανικό βασίλειο θα πέσει, παρασύροντας τη χώρα στον όλεθρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κοράκι Μερλίνα μπήκε στο σμήνος των πουλιών του Πύργου του Λονδίνου πίσω στο 2007 και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έκτοτε ήταν η αδιαμφησβήτητη βασίλισσα των κοράκων.

«Ήταν ένα κοράκι με ανεξάρτητο πνεύμα και είχε φύγει κι επιστρέψει στον Πύργο πολλές φορές. Αυτή τη φορά δεν το έκανε και φοβάμαι ότι δεν είναι πια μαζί μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο:

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.