Ξεκινούν πλειστηριασμοί από 15 Μαρτίου– Ποιοί θα προστατεύονται μέχρι Ιούνιο


ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ,ΜΕ ''ΠΟΛΕΜΟ'' ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!
ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;;;;; 
ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ;;;;
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ...... ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ!!!!

Σε “σολομώντεια” λύση φαίνεται ότι καταλήγουν οι επίπονες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-ευρωπαϊκών Θεσμών για την προστασία “κόκκινων” δανειοληπτών και τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από το υπουργείο Οικονομικών, υπό την πίεση των Θεσμών και των τραπεζών ετοιμάζεται να αποδεχθεί  μερική τροποποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει εξάμηνο “πάγωμα” (έως 30 Ιουνίου) όλων των πλειστηριασμών για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ.

Εάν υπάρξει τελική συμφωνία επ' αυτού, η εξάμηνη προστασία θα παρέχεται μόνον σε πληγέντες από την πανδημία. Για τους υπόλοιπους θα ξεκινήσουν πλειστηριασμοί από τις 15 Μαρτίου.

Οι πλειστηριασμοί και γενικότερα η δυνατότητα χρήσης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης θα παραμένουν παγωμένοι για ακόμη ενάμισυ μήνα, έως τις 15 Μαρτίου

Πιέζουν και οι τράπεζες
Επισημαίνεται ότι οι Θεσμοί και οι τράπεζες ζητούσαν πολύ περισσότερα και δεν θεωρούν ικανοποιητική λύση το “μερικό ξεπάγωμα” των πλειστηριασμών και των άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Ως συμπληρωματική λύση ζητούν τώρα να ορισθεί χαμηλότερο ποσό “προστατευόμενου χρέους” (από 200.000 ευρώ να πέσει σε 120-150.000), ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ωφελούμενων από τη ρύθμιση και να ευνοηθούν μόνο όσοι έχουν σχετικά μικρές οφειλές.

Μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να περιορισθεί η αναστολή πλειστηριασμών μόνο στην κύρια και μοναδική κατοικία του δανειολήπτη, εφόσον μάλιστα η αξία της δεν υπερβαίνει κάποιο όριο (π.χ. τα 150.000 ευρώ). Αν γίνει αυτό δεκτό, ο αριθμός των ωφελούμενων από τη ρύθμιση θα περιορισθεί δραστικά.

sofokleousin.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.