Αναστάτωση στη Νορβηγία: Μετεωρίτης έπεσε 120 χλμ. βόρεια από το Όσλο


Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στη Νορβηγία από την πτώση ενός μετεωρίτη ο οποίος έπεσε σε απόσταση 120 χλμ. βόρεια από το Όσλο.

Όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ οι κάτοικοι άκουσαν ένα εκκωφαντικό θόρυβο και στη συνέχεια είδαν δυνατές λάμψεις στο νυκτερινό ουρανό.

Η πτώση του μετεωρίτη έγινε στις 5 Ιανουαρίου αλλά ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο στο Norsar.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το μετέωρο είχε βάρος μεταξύ μισού και δύο κιλών και έπεσε στην Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50.000 χλμ. την ώρα. Όπως είπε η διευθυντήρια του σεισμολογικού κέντρου Anne Lycke, θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα συντρίμμια του μετεωρίτη βαθιά μέσα στο χιονισμένο δάσος όπου έπεσε.

pronews.gr




Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.