10 Ιανουαρίου 1989: Η 17Ν σκότωσε τον εισαγγελέα Κ.Ανδρουλιδάκη





Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Ιανουαρίου του 1989, όταν μέλη της «17 Νοέμβρη» πυροβολούν εναντίον του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τραυματίζεται σοβαρά στα πόδια και μεταφέρεται εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τελικά, ο Ανδρουλιδάκης θα αφήσει την τελευταία του πνοή ένα μήνα μετά, στις 10 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, κι αφού πρώτα οι γιατροί είχαν ακρωτηριάσει και τα δυο του πόδια.

Η 17Ν απέστειλε στον Τύπο, μετά και τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Ταρασουλέα , προκήρυξη με ημερομηνία 22.12.1988. Σε αυτήν κατηγορούσε τον εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη ότι είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της οικογένειας Τσάτσου, ιδιοκτήτριας της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ «Ηρακλής», για σκάνδαλα στην εν λόγω βιομηχανία. Σε δεύτερη προκήρυξή της, που απεστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 3.2.1989, η 17Ν επέκρινε το δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας ότι «αν είχε παρασχεθεί στον Ανδρουλιδάκη η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, θα πήγαινε σπίτι του σε τέσσερις-πέντε μέρες».



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.