Το σύνδρομο του αναψυκτικού

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  28/12/2020
Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως ή πιο απλά, λέγε λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει!

Η διαφήμιση είναι το μέσο που χρησιμοποιεί το μάρκετινγκ ώστε να πείσει το κοινό να 'αγοράσει'.

Δεν έχει σημασία πόσο γνωστό είναι το προϊόν αρκεί να μας πείσει πόσο απαραίτητο μας είναι. Όσο πιο συχνά το βλέπουμε, το ακούμε, τόσο πιο απαραίτητο φαντάζει!

Κλασσικό παράδειγμα το αναψυκτικό  κόλα που ενώ είναι γνωστότατο και υπάρχει πάρα πολλά χρόνια συνεχίζει να διαφημίζετε. Όλοι γνωρίζουν πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως πέρα  από τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και ουσιαστικά  βλάπτει κιόλας, αλλά όλοι τρέχουν να το αγοράσουν.

Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί. Ο Τόνι Μπλέρ έκανε την αρχή λέγοντας πως όλοι θα είναι ''ίσοι'' ότι πτυχίο κι αν έχουν τα ίδια λεφτά θα παίρνουν.
 Μετά ο ΓΑΠ το είπε εδώ όταν έλεγε για το τι δουλειές έκανε ο ίδιος, τώρα το ακούσαμε κι από τον Πρωθυπουργό όταν μιλούσε για τους ψυκτικούς κι έκανε διαχωρισμό των ανθρώπων σε τεχνίτες και κολεγιόπαιδα.

Το έκανε πράξη η Κεραμέως με το νομοσχέδιο για τα κολέγια ή μήπως κολεγιά*;

Το είπαν το διαφήμισαν και το έκαναν πράξη.
Το ίδιο συμβαίνει και με την παρούσα κατάσταση. ''Διαφημίζετε'' ο ιός και το εμβόλιο, σαν αναψυκτικό....

Όλοι μα όλοι , από τους επιστήμονες, τους πολιτικούς, τους νοσηλευτές, ακόμα και τους απλούς υποστηρικτές, λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το σλόγκαν έρχεται καθημερινά στα αυτιά και τα μάτια μας μέχρι να μας γίνει συνήθεια..... όπως η κόλα.

Αυτό που κάνουν λοιπόν είναι να μας επιβάλλουν το ''προϊόν'' τους κι εμείς καλούμαστε να ''αγοράσουμε''...

Τα γυαλιά που φορούσε ο πρωταγωνιστής στην ταινία επιστημονικής φαντασίας ''Ζουν ανάμεσα μας'' είναι το μυαλό μας. Αν σκεφτούμε και συνδυάσουμε, αν ξαναβρούμε την κρίση μας τότε θα ''δούμε'' την αλήθεια που 'κρύβεται' μπροστά στα μάτια μας. 

Όταν θες κάτι να κρύψεις, κάντο φανερά..κλασσική τακτική του ψεύτη.


*Η κολεγιά ή κολλεγιά, όπως και το κολέγιο, ετυμολογείται από το λατινικό collegium = αδελφότητα, μικροκοινότητα και, ακόμα πιο πίσω, ανάγεται στην συνάθροιση ανθρώπων με κοινό νόμο (com + lex/γεν. legis). Πρβλ. σύλλογος.

Κάνει κολεγιά με κάποιον όποιος τον συναναστρέφεται, όποιος συναγελάζεται μαζί του, δημιουργώντας όχι ακριβώς φιλία, αλλά ένα έδαφος συναντίληψης και εν δυνάμει συνεργασίας ή, αρνητικά, αλληλοκάλυψης.

Κολεγιά μπορούμε να κάνουμε, αντί για πρόσωπο, και με μία κατάσταση, όταν αυτή μας αρέσει και την επιδιώκουμε ή όταν δεν μας αρέσει και την αποφεύγουμε.

Επειδή οι αδελφότητες και οι κλειστές λέσχες δεν είναι πολύ της κουλτούρας μας, πολύ συχνά το λήμμα εκφράζει καχυποψία και απαξία για όσους μετέχουν της κολεγιάς.

Πρβλ. και ανοίγω/έχω παρτίδες με κάποιον, κάνω κόμμα, τα κάνω πλακάκια.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.