Η Τουρκία θέτει θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης



Το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης επαναφέρει σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ ΝΤΟΝΜΕΖ στην ατζέντα των διερευνητικών.
Τρεις παρατηρήσεις:
– Το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης τέθηκε από την τουρκική πλευρά σε ανώτατο επίπεδο, όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε για αυτό εντός του Προεδρικού Μεγάρου κατά την διάρκεια της, επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017.
– Η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει τίποτα να χάσει φορτώνοντας το καλάθι των διεκδικήσεων.
– Οι διερευνητικές, είναι τελείως προκαταρκτικές συζητήσεις, για το τι πρόκειται να συζητηθεί στις επίσημες συνομιλίες/διαπραγματεύσεις, σε ποιό χώρο, σε ποιό χρόνο, ποιοι θα συμμετέχουν κ.λπ.
Αν στις διερευνητικές περιληφθούν τόσο σοβαρά θέματα, τότε αυτές αυτομάτως μετατρέπονται σε διαπραγματεύσεις.
Ο τίτλος που θα δώσουμε στις συναντήσεις δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει το περιεχόμενο τους.

militaire.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.