Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο! “Συζητάμε μόνο για δύο κράτη”!
 Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο! “Συζητάμε μόνο για δύο κράτη”!           


Μετα το πικ νικ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΜΕ
Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που μετέβη το μεσημέρι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να βάλει και επισήμως τέλος στην προσπάθεια δεκαετιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ,τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν συζητά τίποτα άλλο από τη «λύση» των δύο κρατών .

Συνοδευόμενος από τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ερντογάν έφτασε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να κάνει -όπως είχε πει προκλητικά «πικ νικ» στην περίκλειστη εδώ και μισό αιώνα με απόφαση του ΟΗΕ παραλία των Βαρωσίων. Ο Ερντογάν συνεχάρη μάλιστα τον τουρκοκύπριο ηγέτη Τατάρ «γιατί άνοιξε τα Βαρώσια μετά από 46 χρόνια».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ερντογάν είπε ότι “δεν ανεχόμαστε τα παιχνίδια” των Ελληνιοκυπρίων και πως η Αγκυρα «δεν θα θυσιάσει τα τουρκικά δικαιώματά στο ελληνο-ελληνοκυπριακό δίδυμο» .

Υπεραμυνόμενος του Αττίλα και της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην βόρεια Κύπρο ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έχει επιτύχει σε αυτά τα εδάφη πληρώνοντας ένα βαρύ τίμημα»… «Θυμάμαι -είπε ανενδοίαστα ο Τούρκος πρόεδρος -με ευγνωμοσύνη τους Τούρκους αγίους μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους. Όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα οικοδομήσουμε το μέλλον προστατεύοντας την ιερή κληρονομιά τους. Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς να ξεχνάμε τα δεινά που υποφέραμε για χάρη της ανεξαρτησίας» είπε προκλητικά ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος αφού είπε προκλητικά ότι «τα πολιτικά πράγματα στην Κύπρο σταθεροποιήθηκαν με την …ειρηνευτική επιχείρηση του 1974» πρόσθεσε : «Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν πολιτικά προβλήματα. Είναι προτεραιότητά μας να επιτύχουμε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ως τουρκική πλευρά, έχουμε δείξει μια πολύ ισχυρή θέληση σε αυτό το θέμα από την αρχή… Γνωρίζουμε πολύ καλά την αλήθεια , με όσα συνέβησαν τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν είναι δυνατό να αποκατασταθεί η εταιρική σχέση που θέλουν και που έχει τελειώσει πλέον. Όπως λέει το παλιό ρητό, “Τα σημερινά ρούχα δεν μπορούν να στεγνώσουν με τον ήλιο του χθες”. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση που πρέπει να συζητηθεί είναι η κυριαρχική ισότητα με δύο κράτη».

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «αν πιστεύει ότι θα αποκτήσει εξουσία με διαμαρτυρίες ,απατάται. ».
Από

Militaire News -

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.